Välkommen till Il Molino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

ÄR DU 20 ELLER ÄLDRE?

Liquore Alchermes 21% 0,7L

SKU: 13932

Liquore Alchermes 21% 0,7L

Logga in för priser

Beskrivning

Alchermes likör i Italien var välkänd i Florens i början av 1500-talet, som ett “elixir av långt liv”. Den livliga, rubinröda färgen och den karakteristiska, kryddiga smaken, erhållen från olika kryddor som kanel, nejlika och kardemumma, gör den oumbärlig i bakverk. Bland de vanligaste användningsområdena är användningen för beredning av Zuppa Inglese och Pesche di Prato (Alchermes Peaches) desserter.
Den har använts i århundraden för att tillaga hemlagade desserter. Under renässansen var det favoritlikören i Medicis hus i Florens. Toskanska regionen har officiellt erkänt Alkermes som en “traditionell produkt” och den har inkluderats i det nationella registret för dessa produkter.

Alkoholhalt: 21% Vol  700 ml
Färg: Rubinröd.
Karaktär: Kryddig ­örtlikör med ­ton av ­citron.
Servering: Passar till att tillaga desserter.
Antal/kartong: 6

Toscana Alchermes likör. Dess ljusa, rubinröda färg, som gav den dess namn, och den varma, kryddiga smaken gör Alkermes till en unik likör!
Alchermes är en klassisk italiensk likör, fyllig, rik på kryddiga aromer och med inslag av citrus. Det har använts i århundraden för att tillaga hemlagade desserter. Under renässansen var det favoritlikören i Medicis hus i Florens. Tillverkningen av alchermeslikör i Italien kan lätt spåras till Florens. Den är krediterad till Frati di Santa Maria Novella på 1400-talet, men notera stavningen på flaskans etikett i vår bild ovan. Likören var mycket populär under mediciernas styre som njöt av dess smak i många söta rätter från perioden. Den var känd som “elisir di lunga vita” och introducerades även i Frankrike av Caterina de’ Medici. Så, alchermes blev känd som “liquore de’ Medici” eller likör av Medici.
Det är dags att återupptäcka denna söta likör med en lång, färgstark historia, bokstavligen! Framför allt är det en söt, mycket alkoholhaltig dryck gjord av infusion av olika örter och kryddor som garfano, apelsin, kanel, vanilj, muskotnöt och koriander. Den röda färgen ger också alchermes dess namn; ‘alquermes’ på spanska från arabiskan ‘quirmiz’ eller scarlet. Alchermes likör används för att tillaga kakor som den klassiska Zuppa Inglese och är naturligtvis en fröjd i glass. Toskanska regionen har officiellt erkänt Alkermes som en “traditionell produkt” och den har inkluderats i det nationella registret för dessa produkter.

Du kanske också gillar …

Aktivera Bevakning Fyll i din e-postadress och klicka på "Bevaka". Vi meddelar dig när produkten går att beställas.
view - gallery view - list