Välkommen till Il Molino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

ÄR DU 20 ELLER ÄLDRE?

Fontina Valdostana ALPEGGIO DOP Hjul ca 8 kg Slut hos producenten

SKU: 13775

OBS: Fontina Alpeggio är slut hos producenten och kommer endast finnas tillgängligt så länge lagret räcker, fram till nästa säsong Höst 2024

OBS: Fontina Latteria är tillgänglig

Fontina Valdostana ALPEGGIO DOP

Hjul, ca 8 kg

Logga in för priser

Beskrivning

Fontina Valdostana ALPEGGIO DOP
Beskrivning: Opastöriserad komjölk.
Egenskaper: Färg: Från elfenben till mer eller mindre intensivt halmgul. Arom: Intensiv doft utvecklas mer eller mindre beroende på graden av mognad. Smak: söt – lätt kryddig. Osten smälter i munnen och har en karakteristisk mild, delikat och smörig smak, mer intensiv när den mognar. Minsta mognadstid: 80 dagar. Konsistens: Elastisk och mjuk i förhållande till produktions- och mognadsperiod.
Servering: Rumstemperatur. Perfekt till Fondue och ostbricka. Utmärkt som smält eller gratängost för att berika pizza, pasta och kött.
Vikt: ca 8 kg

Ingredienser: opastöriserad komjölk*, salt, löpe. Hölje ej ätbart. *Ursprungsland: Italien.

NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g
Energi1586 kJ / 382 kcal
Fett31,0 g
- varav mättade fettsyror21,7 g
Kolhydrater0,8 g
- varav sockerarter0,8 g
Protein25,0 g
Salt1,9 g

Fontina Valdostana ALPEGGIO DOP
Fontina är en klassisk italiensk hårdost med vaxat skal som har sitt ursprung i Valle d’Aosta. Den är gjord på ­opastöriserad komjölk. Enligt gamla dokument så har man producerat Fontina i Aostadalen sedan 1270. En äkta Fontina har en Consorzio stämpel.
Vår Fontina är en så kallad Alpeggio dvs. att man använder mjölken från kor som varit på alpbete – de typiska Aosta kossorna – Valdostana Pezzata Rossa, Valdostana Pezzata Nera och Castana. ­Mjölken blir då f­­etare och rikare på protein och kasein. Det bidrar till att man erhåller en högkvalitativ slutprodukt, en ost med kraftig, rund, mjölkig smak och balanserad sälta.
Den opastöriserade mjölken bearbetas direkt efter mjölkningen – som fortfarande mjölkas för hand i vindskydden uppe på ­alpsluttningarna på en höjd av 2250 meter.
Smaken är mild, delikat och smörig. Under sin lagring i grottor (80 dagar) erhåller osten sina unika egenskaper – elastisk textur och lätt sötaktig smak – sin sälta och typiska bouquet.

Produkt Blad PDF

Du kanske också gillar …

Aktivera Bevakning Fyll i din e-postadress och klicka på "Bevaka". Vi meddelar dig när produkten går att beställas.
view - gallery view - list