Välkommen till Il Molino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

ÄR DU 20 ELLER ÄLDRE?

Marmelatta Arance con Scorza – Apelsinmarmelad med skal Chiaverini 320 g x 6

SKU: 13723

Apelsinmarmelad med skal – Chiaverini
320 g x 6

Min. antal 6 Logga in för priser

Description

Pentawards 2024 – Bronze

Apelsinmarmelad med skal från Sicilien
Typ av marmelad: Apelsiner med skal från Sicilien. Mycket älskad för sötman som övermannar den syrliga smaken av citrusskalen.
Karaktär: Gjord med tunna apelsinskal som förblir hela.
Fruktinnehåll: 45 g/ 100 g.
Servering: Perfekt till rostat bröd. Lämpar sig också mycket bra för att tillaga såser för kött och stekar, såväl som för söta recept
Antal/kartong: 6

Ingredienser: Apelsin 45%, socker, förtjockningsmedel: fruktpektin, surhetsreglerande medel: citronsyra. Kan innehålla spår av: mandel.
Fruktinnehåll: 45 g per 100 g.

NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g
Energi1186 kJ / 279 kcal
Fett0,0 g
- varav mättade fettsyror0,0 g
Kolhydrater68,8 g
- varav sockerarter65,4 g
Fibrer1,4 g
Protein0,3 g
Salt0,02 g

Underbar i smak – Unik i stil ; Marmelad från Florens sedan 1928
Vår historia börjar 1928 i Florens, när bröderna Chiaverini skapade ett litet företag för tillverkning av sylt och konserver i Rifredi-distriktet, då ett industriområde i utkanten av Florens.
Urvalet av frukt var rigoröst och kom från lokala bönder. Fördes till familjeföretagets kök, förvandlades det till utmärkta sylter, förpackades sedan i små träbaljor som transporterades på cyklar i flätade korgar till stadens butiker. På den tiden såldes produkten i vikt i vaxat papper.

Mastello – en ikon som betyder tradition
På 1930-talet föddes den ikoniska kartong- och aluminiumburken som på grund av sin unika och extravagansa omedelbart blev ett ”måste”-objekt på de bästa borden.
Medan närvaron i toskanska butiker utökades tack vare ett utbrett distributionssystem, blev det allt vanligare att se Chiaverini-cyklar med sin flätade korg lutad mot väggarna i florentinska byggnader.
Traditionen fortsätter, men den stora industriella revolutionen på 1960-talet påverkade också Chiaverini, vilket krävde investeringar för att driva tillväxten. Inom produktionssektorn: grytorna där frukt och socker kokas ersätts av vattenkokare designade av bröderna själva, som kan fördubbla produktionen samtidigt som de lyckas behålla produkternas ”hemgjorda” tradition. Logistikmässigt ger cykeln dock plats för Lambrettan som är specialgjord för att kunna klara hemleveranser till stadens butiker.

Innovationer sedan 80-talet
På 1980-talet stärkte Chiaverini FoU-laboratoriet för att kontrollera kvaliteten på produktionen i alla dess faser. Nya recept skapas för nya konsumenter som börjar bli mer och mer utvecklade, till exempel BIO-linjen. 2012 byggdes en ny, större och modernare fabrik i utkanten av Florens, även om vissa processer fortfarande är manuella. Aromerna och traditionen i företaget kan fortfarande kännas i varje hörn.
Idag som då är Chiaverini-sylt den mest älskade produkten i florentinernas skafferi, framför allt för originella och unika smaker som inte har några konkurrenter på marknaden.

Produkt Blad PDF

You may also like…

Aktivera Bevakning Fyll i din e-postadress och klicka på "Bevaka". Vi meddelar dig när produkten går att beställas.
view - gallery view - list