Fichi con Mandorle – Fikon och Mandel Marmelad Chiaverini 320 g x 6
SKU: 13721Marmelad på Fikon och Mandel – Chiaverini
320 g x 6
Description
Pentawards 2024 – Bonze
Marmelad av Fikon och Mandel från Sicilien
Typ av marmelad: Fikon och mandel. En originell och oefterhärmlig smak som kombinerar mjukheten hos Fikon med krispigheten hos siciliansk Mandel.
Karaktär: Tjock konsistens med bitar av frukt.
Fruktinnehåll: 60 g/ 100 g.
Servering: Passar mycket bra med vällagrade ostar, såväl som charkuterier med fylliga smaker (som toskansk salami).
Antal/kartong: 6
Ingredienser: Fikon 60%, socker, hackad mandel (min.1%), surhetsreglerande medel: citronsyra. Kan innehålla spår av: mandelskal.
Fruktinnehåll: 60 g per 100 g.
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 1191 kJ / 281 kcal |
Fett | 1,4 g |
- varav mättade fettsyror | 0,1 g |
Kolhydrater | 64,7 g |
- varav sockerarter | 61,4 g |
Fibrer | 3,0 g |
Protein | 0,9 g |
Salt | 0,02 g |
Underbar i smak – Unik i stil ; Marmelad från Florens sedan 1928
Vår historia börjar 1928 i Florens, när bröderna Chiaverini skapade ett litet företag för tillverkning av sylt och konserver i Rifredi-distriktet, då ett industriområde i utkanten av Florens.
Urvalet av frukt var rigoröst och kom från lokala bönder. Fördes till familjeföretagets kök, förvandlades det till utmärkta sylter, förpackades sedan i små träbaljor som transporterades på cyklar i flätade korgar till stadens butiker. På den tiden såldes produkten i vikt i vaxat papper.
Mastello – en ikon som betyder tradition
På 1930-talet föddes den ikoniska kartong- och aluminiumburken som på grund av sin unika och extravagansa omedelbart blev ett ”måste”-objekt på de bästa borden.
Medan närvaron i toskanska butiker utökades tack vare ett utbrett distributionssystem, blev det allt vanligare att se Chiaverini-cyklar med sin flätade korg lutad mot väggarna i florentinska byggnader.
Traditionen fortsätter, men den stora industriella revolutionen på 1960-talet påverkade också Chiaverini, vilket krävde investeringar för att driva tillväxten. Inom produktionssektorn: grytorna där frukt och socker kokas ersätts av vattenkokare designade av bröderna själva, som kan fördubbla produktionen samtidigt som de lyckas behålla produkternas ”hemgjorda” tradition. Logistikmässigt ger cykeln dock plats för Lambrettan som är specialgjord för att kunna klara hemleveranser till stadens butiker.
Innovationer sedan 80-talet
På 1980-talet stärkte Chiaverini FoU-laboratoriet för att kontrollera kvaliteten på produktionen i alla dess faser. Nya recept skapas för nya konsumenter som börjar bli mer och mer utvecklade, till exempel BIO-linjen. 2012 byggdes en ny, större och modernare fabrik i utkanten av Florens, även om vissa processer fortfarande är manuella. Aromerna och traditionen i företaget kan fortfarande kännas i varje hörn.
Idag som då är Chiaverini-sylt den mest älskade produkten i florentinernas skafferi, framför allt för originella och unika smaker som inte har några konkurrenter på marknaden.
You may also like…
-
Confettura Extra di Fragole – Jordgubbsmarmelad Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Confettura Extra Mele “Renette” – Äpplemarmelad ”Renette” Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Confettura Extra di More di Rovo Selvatico – Björnbärsmarmelad Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Confettura Extra Frutti di Bosco – Skogsbärsmarmelad Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Crema alle Nocciole e Cacao – Hasselnöt- och kakaokräm Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Confettura Extra di Lamponi – Hallonmarmelad Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Confettura Extra di Pere – Päronmarmelad Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Crema di Marroni – Kastanjekräm Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Marmelatta Arance con Scorza – Apelsinmarmelad med skal Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser -
Confettura Extra Pesche – Persikomarmelad Chiaverini 320 g x 6
Läs merLogga in för priser