Calamarata Jesce 12x500g
SKU: 13464Typ av pasta: Torkad Durumvetepasta.
Karaktär: Bronsvalsad och långsam torkningsprocess.
Servering: Calamarata med tomat- och skaldjurssås.
Storlek/Volym: 500 gl x 12
Description
Rörformad kortpasta
Calamarata är en pastasort som härstammar från regionen Campania i södra Italien, särskilt från staden Napoli.
Namnet “calamarata” betyder faktiskt “bläckfisk rör” på italienska, vilket återspeglar pastans form som liknar små “bläckfiskringar” eller rör.
Calamarata tillverkas vanligtvis genom att degen rullas ut till tunna remsor och sedan skärs i små, rörformade bitar som är något större än penne-pasta. Pastan är gjord av durumvete och är något tjockare än andra pastasorter.
Calamarata används ofta i rätter med skaldjur, speciellt bläckfisk, men kan också serveras med tomatsås, basilika och ost. Pastan är en vanlig ingrediens i många rätter från Neapelregionen, som också är känd för sina läckra pizzor och pastarätter.
Även om calamarata har funnits länge i Neapelregionen, har pastan de senaste åren blivit allt mer populär i andra delar av Italien och i andra delar av världen på grund av sin unika form och goda smak.
Ingredienser: durumvetemjöl*, vatten. *Ursprungsland: Italien. Kan innehålla spår av: soja, senap, mollusker/blötdjur.
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 1494 kJ / 352 kcal |
Fett | 1,6 g |
- varav mättade fettsyror | 0,4 g |
Kolhydrater | 73,0 g |
- varav sockerarter | 2,1 g |
Protein | 14,0 g |
Salt | 0,01 g |
il gusto delle cose semplici – enastående i all sin enkelhet
Pasta Jesce föddes ur en familjs eviga kärlek till territoriet: Puglia.
Förälskad i regionens smaker och trogen rötterna av sin stad; Altamura – staden som
är känd för sina DOP-bröd och otaliga kvarnar – börjar företagets hantverksproduktion av färsk och torkad pasta.
Jesce har alltid gjort sin pasta på samma sätt – använder endast bronsmunstycken – olika till varje form – som skänker pastan dess typiska strävhet och gör att -såsen fastnar bättre, samt den långsamma torknings-processen i 40-45°C i upp till 48 timmar.
Resultatet blir en fantastisk pasta!
You may also like…
-
Mezze Maniche Jesce 12x500g
Läs merLogga in för priser -
Paccheri Giganti Jesce 12x500g
Läs merLogga in för priser -
Conchiglioni Jesce 10×500
Läs merLogga in för priser -
Pennette Rigate Jesce 12x500g
Läs merLogga in för priser -
Fusilloni Jesce 12x500g
Läs merLogga in för priser -
Rigatoni Jesce 12x500g
Läs merLogga in för priser