Mozzarella di Bufala DOP – Buffelmozzarella DOP 52% CASABIANCA 50gx5x10
SKU: 11148Buffelmozzarella DOP
Vikt: 50g(styck)x5x10
Description
Mjölk: Buffel.
Typ av metod: Sträckt ostmassa.
Karaktär: Slät yta, pärlvit färg och mjuk struktur. Smaken är söt, delikat och krämig.
Servering: Fantastisk till sallad, caprese och antipasti.
Vikt: 50g(styck)x5x10
Ingredienser: Pastöriserad Buffelmjölk*, naturlig vassle, löpe, salt. *Ursprungsland: Italien.
Förvaras: i kyl + 4° / + 6° C. Bäst före: se förpackning
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 930 kJ / 220 kcal |
Fett | 20,0 g |
- varav mättade fettsyror | 14,0 g |
Kolhydrater | 1,0 g |
- varav sockerarter | 0,0 g |
Protein | 15,0 g |
Salt | 0,08 g |
Mozzarella di Bufala DOP 52% – Buffelmozzarella DOP
Otroligt mjuk och fräsch Buffelmozzarella från Kampanien
Caseificio ”Casabianca” en grön oas belägen på slätten Fondi (LT) söder om den pontinska landsbygden, cirka 5 km från Medelhavskusten och några kilometer från nationalparken Circeo. Den har en yta på cirka 90 hektar. Där framställer man Buffelmozzarella hantverksmässigt av mjölken från vattenbufflarna på gården.
Mozzarellan tillverkas på samma sätt som i generationer men med dagens moderna teknik som garanterar god hygien och säker arbetsmiljö.
Då all mjölk kommer från den inhemska produktionen, har man har full kontroll och kan garantera högsta kvalitet och stabilitet på mozzarellan.
Tack vare den hantverksmässiga bearbetningen och mjölkens mycket höga kvalitet har man lyckats framställa en produkt som även kan avnjutas utanför Kampanien men som smakar äkta.
En färsk buffelmozzarella som man avnjuter på restaurangerna i Italien smakar salt, gräddigt sött och syrligt i avslutningen. Konsistenten är en yta ”skinn” med ett lent ”hjärta”
Det är mycket viktigt att man äter mozzarellan rumstempererad för att smaker och aromer skall komma till sin rätt. Låt produkten stå framme 2 timmar innan förtäring då kommer dess fulla potential av smaker fram.
Prova Mozzarella di Bufala Campana DOP Casabianca – så får du uppleva den äkta smaken från Kampanien – här i Sverige.