Olive Nocellara del Belice DOP – Cusá 500g
SKU: 5290Sivigliana-processen ger oliverna en fastare konsistens och en mer distinkt, bitter smak.
Gröna Nocellaraoliver från Sicilien utan kärna i extra jungfruolja.
Kartong: 12x500g
Priser avser 1 kartong
Description
Sivigliana-processen ger oliverna en fastare konsistens och en mer distinkt, bitter smak.
Gröna Nocellaraoliver från Sicilien utan kärna i extra jungfruolja.
Tråg: 500 g x 8
Ingredienser: Oliver, salt, extra jungfruolja, oregano.
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 540 kJ / 131 kcal |
Fett | 14,0 g |
- varav mättade fettsyror | 2,4 g |
Kolhydrater | 0,0 g |
- varav sockerarter | 0,0 g |
Protein | 1,3 g |
Salt | 3,0 g |
Gröna Nocellara oliver – Nocellara del Belice DOP
Vackert gröna – sfärisk form – behagligt söta – krispigt kött
Nocellara del Belice är uppkallat efter Belicedalen på sydvästra Sicilien och är DOP-skyddat –
enligt EU-lagstiftningen. Pisciotta Pietro grundades 1982 i Campobello di Mazara, en liten stad som ligger i hjärtat av den Nocellara-skyddade ursprungsbeteckningen. Den röda jorden, -doften av havet och Medelhavsklimatet är förutsättningen för Nocellara del Belice–oliverna.
En av Nocellara del Belice-olivernas fina egenskaper, förutom sin unika smak, är att det är en multifunktionell oliv som både kan pressas till utsökt olja och njutas i sin rena, fasta form.
Oliverna odlas enligt traditionella metoder och handplockas, för att behålla sin kvalitet. -Vackert grön, sfärisk form, söt och aromatisk smak, köttiga och fasta, lossnar lätt från kärnan.
Njut av underbara oliver – passar lika bra en tisdagskväll som till fredagsbubblet!