Penne Rigate N°66 Rummo 16x500g
SKU: 5320Penne Rigate N°66 – Snedklippta rör, med struktur.
Durumpasta. Bronsvalsad.
Priset avser per kartong
Description
Penne Rigate N°66 – Penne Rigate är ett av formaten som är mer utbredd och mångsidig än traditionell Italiensk gastronomi.
Snedklippta rör, med struktur
Typ av mjöl: Durumvete 100% italienskt
Diameter: 8,20 mm
Längd: 48 mm
Koktid: 11 min
Metod: Bronsvalsad
Perfekt till: alla typer av såser, tex All’Arrabbiata. Klassisk italiensk mat.
Maestri Pastai in Benevento dal 1846
Torkad Pasta av det välkända märket Pasta Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod – Lenta Lavorazione – långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra Italien, där det bästa durumvetet odlas, och vattnet som används kommer från Sannio-dalen.
“Ända sedan starten har Pastificio Rummo strävat efter en “Made in Italy”-utmärkelse. Detta är ett mål som vi följer med ständig engagemang och fokus på kvalitet, som bevisas av konsumenternas förtroende för vårt varumärke, samt genom att skapa synergier med värdefulla partners.
I detta sammanhang har vi ingått ett betydelsefullt avtal med Coldiretti: Rummo kommer att köpa allt vete som produceras enligt de föreslagna riktlinjerna: endast italienska åkrar, med minst 15% proteinhalt och utan användning av bekämpningsmedel.
Detta experiment har pågått i flera år, och i samarbete med Coldirettis tekniska avdelning har vi främjat en studie vid Società Italiana Sementi i Bologna om det mest lämpliga utsädet för att säkerställa kvaliteten på vår “långsamt bearbetade” pasta.”
il sole 24 ore – torkad i solen 24 timmar
Ingredienser: Durumvete*. Kan innehålla spår av: soja. *Ursprungsland: Italien
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 1510 kJ / 356 kcal |
Fett | 1,6 g |
- varav mättade fettsyror | 0,3 g |
Kolhydrater | 69,5 g |
- varav sockerarter | 3,1 g |
Fibrer | 2,9 g |
Protein | 14,5 g |
Salt | 0,005 g |
ALL’ARRABBIATA
Ingredienti per 4 persone : 360 g n° 66 Penne Rummo · 225 ml tomatsås · 1 vitlöksklyfta · 15 g chilipeppar · Extra Jungfruolja · salt & peppar
Preparazione:
Skala och skiva vitlök, skär chilipeppar i bitar (ta bort fröna om du inte vill ha det starkt), fräs vitlöken i olivolja, tillsätt chilipeppar och tomatsås. Koka upp vattnet och tillsätt salt, koka Penne i 11 minuter, häll av och rör ned i såsen.
You may also like…
-
Glutenfri – Penne Rigate N°66 Rummo 12x400g
Läs merLogga in för priser -
Rummo Rigatoni N°50 16 x 500 g
Läs merLogga in för priser -
Mezzi Rigatoni N°51 Rummo 16x500g
Läs merLogga in för priser -
Calamarata N°141 Rummo 12x500g
Läs merLogga in för priser -
Penne Lisce N°59 Rummo 16x500g
Läs merLogga in för priser