Välkommen till Il Molino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

ÄR DU 20 ELLER ÄLDRE?

Penne Lisce N°59 Rummo 16x500g

SKU: 1054

Penne Lisce N°59
Snedklippta rör med slät yta.
Durumpasta. Bronsvalsad.

Priset avser per kartong

Logga in för priser

Description

Penne Lisce N°59 – Penne Lisce är en av de äldsta formerna av den italienska kulinariska traditionen. Tack vare sin grova och porösa yta, fastnar alla såser och kryddor bra.

Snedklippta rör med slät yta
Typ av mjöl:
Durumvete 100% italienskt
Bredd:
1,30 mm
Längd: 50 mm
Koktid: 10 min
Metod: Bronsvalsad
Perfekt till: tonfisk och tomatsåser. Klassisk italiensk mat.

Maestri Pastai in Benevento dal 1846
Torkad Pasta av det välkända märket Pasta Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod – Lenta Lavorazione – långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra Italien, där det bästa durumvetet odlas, och vattnet som används kommer från Sannio-dalen.
“Ända sedan starten har Pastificio Rummo strävat efter en “Made in Italy”-utmärkelse. Detta är ett mål som vi följer med ständig engagemang och fokus på kvalitet, som bevisas av konsumenternas förtroende för vårt varumärke, samt genom att skapa synergier med värdefulla partners.
I detta sammanhang har vi ingått ett betydelsefullt avtal med Coldiretti: Rummo kommer att köpa allt vete som produceras enligt de föreslagna riktlinjerna: endast italienska åkrar, med minst 15% proteinhalt och utan användning av bekämpningsmedel.
Detta experiment har pågått i flera år, och i samarbete med Coldirettis tekniska avdelning har vi främjat en studie vid Società Italiana Sementi i Bologna om det mest lämpliga utsädet för att säkerställa kvaliteten på vår “långsamt bearbetade” pasta.”

il sole 24 ore – torkad i solen 24 timmar

Ingredienser: Durumvete. Kan innehålla spår av: soja.

NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g
Energi1510 kJ / 356 kcal
Fett1,6 g
- varav mättade fettsyror0,3 g
Kolhydrater69,5 g
- varav mättade fettsyror3,1 g
Fibrer2,9 g
Protein14,5 g
Salt0,005 g

ALLA GENOVESE di TONNO
Ingredienti per due persone : 250 g n° 59 Rummo · 450 g färsk tonfisk · 1,5 kg lök · Selleri och morötter · Lagerblad och basilika · Extra Jungfruolja · salt & peppar
Preparazione:

Skalat och skär löken i tunna skivor, skala och finhacka selleri och morötter. Ta sedan hand om tonfisken, skär den i lika stora bitar. Hetta upp rikligt med extra jungfruolja i en kastrull och tillsätt hackade morötter och selleri. Tillsätt även löken och låt fräsa i några minuter. Täck med lock och sänk värmen. Tillsätt sedan tonfisken och blanda. Efter att ha tillsatt lagerblad, täck med lock och koka i ca 3 timmar, vänd försiktigt var 30:e minut. När de är kokta, ta bort lagerbladen, salta och blanda igen. Koka Penne Lisce i rikligt med saltat vatten och för över Genovese till en kastrull under tiden. När pastan är kokt al dente, häll av pastan direkt i pannan. Blanda och fräs i pannan, tillsätt kokvatten då och då. Ta av från värmen, tillsätt basilikabladen och rör om igen för att blandas väl. Servera genom att tillsätta nymalen peppar och mer basilikablad som dekoration. Maträtten är klar!

You may also like…

Aktivera Bevakning Fyll i din e-postadress och klicka på "Bevaka". Vi meddelar dig när produkten går att beställas.
view - gallery view - list